CONTACT

Full truck load

Bij Van Dievel Transport bieden we een hoogwaardige Full Truck Load (FTL) transportdienst aan, waarbij de volledige laadcapaciteit van onze vrachtwagens wordt benut voor het vervoer van goederen. Dit betekent dat uw zending exclusief wordt vervoerd van de verzender naar de ontvanger, zonder tussenstops of extra handelingen onderweg.

Een "Full Truck Load" (FTL) verwijst naar een transportmethode waarbij de volledige laadcapaciteit van een vrachtwagen wordt gebruikt voor het vervoeren van goederen van één verzender naar één ontvanger. In het Nederlands wordt dit ook wel aangeduid als "Volle vrachtwagenlading" of "Volle vrachtwagenladingtransport".

Bij FTL-transport wordt de vrachtwagen exclusief geboekt voor de verzending van de goederen van een enkele verzender. Deze methode wordt vaak gebruikt wanneer de hoeveelheid goederen groot genoeg is om de volledige laadcapaciteit van de vrachtwagen te rechtvaardigen. Het voordeel van FTL is dat het doorgaans sneller is dan gedeeltelijke ladingen (LTL - Less Than Truck Load), waarbij meerdere zendingen van verschillende verzenders in één vrachtwagen worden geladen.

FTL-transport wordt vaak ingezet voor het vervoer van grote hoeveelheden goederen, zoals bulkgoederen, grondstoffen, of complete ladingen van producten. Het minimaliseert het aantal tussenstops en handelingen, wat de efficiëntie verhoogt en de doorvoertijd verkort. Deze methode wordt veel gebruikt in de logistieke sector om kosteneffectief en snel vracht over lange afstanden te verplaatsen.

Van Dievel kan deze service aanbieden onder twee vormen:

  • Tautliner
  • Boxtrailer
    Beiden met of zonder laadklep.

Maatwerkoplossingen

Kies voor Van Dievel Transport voor uw volgende boxtrailer-zending en ervaar de voordelen van exclusief vervoer op maat. Neem vandaag nog contact met ons op om uw transportbehoeften te bespreken en een oplossing op maat te vinden. Wij kunnen via ons TMS-systeem, API’s of EDI’s connectie aanbieden naar het systeem van de klant.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?