Van Dievel
1
Pilots
1
Trucks
1
Trailers

Al meer dan 80 jaar een trots familiebedrijf

Van Dievel bestaat meer dan 80 jaar met vandaag de 3e generatie bedrijfsleiders.

Het succes ligt hem volgens Van Dievel in het feit dat het bedrijf met heel wat klanten al een heel lange samenwerking heeft. Met sommige klanten gaat die samenwerking al vijftig, zestig jaar terug.

Voorstelling Vervoer Van Dievel

(U kunt de ondertiteling van YouTube instellen op de taal van uw keuze)

Duurzaam ondernemersschap

Bij Van Dievel Transport voorzien ook wij de nodige maatregelen om zo ecologisch en duurzaam mogelijk te werken. Zo geven wij steeds ons personeel de onderstaande voorwaarden mee.

Besperk resources

Grondstoffen zijn kostbaar, wees er zuinig mee.

Luchtvervuiling

We onderschrijven en ondersteunen alle processen tot het vermijden van pollutie.

Sorteren en recycleren

Afval is niet te vermijden, hergebruik waar mogelijk.

Besperk emissie

Rijd zuinig met wagen en vrachtwagen.

Wees zuinig met water

Gebruik geen overbodig water.

Full Truck Load transport (500 km rond Brussel)

De kracht van Van Dievel Transport bestaat erin de vervoersopdrachten van de klant dagelijks zodanig te optimaliseren dat tijdstip en kwaliteit van de levering gegarandeerd zijn en dit tegen een concurrentiële prijs.

Bovendien is de aangeboden dienstverlening niet beperkt tot het vervoer in strikte zin, maar omvat het evenzeer het laden en/of het lossen, het beheer van de vervoersdocumenten en de rapportering van de uitvoering.

Voor alle klanten kan het order reeds een halve dag na ontvangst worden uitgevoerd. Meer zelfs, voor een aantal klanten wordt hun dagelijks wisselende vraag naar transport volledig opgevangen. Een bijzondere service!

Transport op maat

Een rijke ervaring heeft de onderneming in:

  • het vervoer van gassen in bestelwagen, vrachtwagen en trekker-oplegger (9 m)
  • het vervoer en distributie van droge voeding in gesloten box-trailer
  • het vervoer van aluminium profielen in vrachtwagen en in trekker-oplegger (8m).

De klant en Van Dievel Transport leggen de samenwerking vast. In regel plant de klant het vervoer.

Ook in de diverse uurroosters die hiervoor worden gevolgd, heeft Van Dievel Transport een grote ervaring opgebouwd: exclusief dagvervoer (6u tot 18u) en de klok rond, 24/24 uur – 7/7 dagen.

Ons wagenpark

Van Dievel Transport beschikt over 100 trekkers, de meesten van het merk DAF XF of Volvo FH. Allen zijn ze uitgerust met een milieuvriendelijke Euro-6 motor.

Voor haar specialisatie beschikt Van Dievel Transport over 300 opleggers. Het grootste deel van haar vloot opleggers zijn omnivalente schuifzeilwagens die, naargelang van de laad- of lostechniek, langs de achterkant, de zijkant of de bovenkant kunnen worden geopend. De oplegger die het best geschikt is voor het vervoer bij Van Dievel Transport, werd samen met de chauffeur beschreven.

Van Dievel Transport stelt bijgevolg haar eisen aan de constructeur. Het preventieve onderhoud leidt tot een gerichte aankooppolitiek en zelfs tot een betere personeelsinzet. Ook de bandenverdeler is belast met een preventieve opvolging van de banden.

Ten slotte gaat er in de uitrusting veel aandacht naar de veiligheid van de chauffeur en van de andere weggebruikers. Alle trekkers zijn uitgerust met de dodehoekspiegel – voor de nieuwe trekkers met de dodehoekcamera. Bijzonder bij Van Dievel Transport is dat er in de rechterdeur van de trekker bijkomend een “dodehoekvenster” wordt geplaatst. Vandaag zijn er reeds een tiental trekkers mee uitgerust.

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemerschap zien we niet als een bedreiging, maar als opportuniteit.
Daarom testen wij vandaag de dag onze eerste LNG-trekker en zetten we al in op HVO, hernieuwbare diesel gemaakt van restafval waardoor deze minder zwaar doorweegt op het milieu.  
Ook hebben wij onze eerste CNG bestelwagens en is 2/3 van onze directiewagens elektrisch.

En Alles Beweegt : Louis De Wael, Managing Director, bij Vervoer Van Dievel (08/12/2020)

Vrachtwagenpiloot, een jobtitel die transport- en logistiekbedrijf Van Dievel in het leven riep om hun chauffeurs correcter te benoemen. CEO, Louis De Wael, staat al 27 jaar aan het hoofd van het bedrijf en zag de job van chauffeur evolueren naar een multidisciplinaire functie waarin technologie een cruciale rol speelt. Welke impact heeft dat op zijn werknemers? Hoe rekruteer je met succes voor een job die steeds complexer wordt en hoe zorg je voor het welbevinden van jouw personeel in deze uitdagende job? Dat en nog veel meer bespreken we in deze podcast met Louis De Wael.

Testimonial : hoe Coca-Cola Enterprises, Van Dievel, Colruyt en CHEP samenwerken om tijd-, kosten- en milieubesparingen te realiseren, in een rondtrip zonder lege kilometers

(U kunt de ondertiteling van YouTube instellen op de taal van uw keuze)