CONTACT

Vrachtwagenchauffeur worden?
FAQ & carrièremogelijkheden

Vrachtwagenchauffeur worden? FAQ & carrièremogelijkheden

Vrachtwagen-
chauffeur worden? FAQ & carrièr-
mogelijkheden

Waarom vrachtwagenchauffeur worden bij van Dievel Transport?

Vrachtwagenchauffeur is al sinds jaar en dag een knelpuntberoep. In ons land staan er op dit moment maar liefst 5.000 vacatures open voor deze functie.

 1. Werkzekerheid
  Een job als vrachtwagenchauffeur is ruim en gevarieerd en op de koop toe biedt de job werkzekerheid. Zeker voor een bedrijf als de onze, waar het aantal klanten gevarieerd is.

 2. Geen specifiek diploma nodig
  Om vrachtwagenchauffeur te worden heb je geen specifiek diploma nodig. Enkel een CE rijbewijs is een vereiste.

 3. Een mooi loon
  Gemiddeld verdient een vrachtwagenchauffeur zo’n 2.200 tot 2.500 euro netto per maand, maar dat loon wordt aangevuld met andere voordelen zoals een hospitalisatieverzekering , maaltijdcheques en een mooi kledijpakket.

 4. Geen job is dezelfde
  Wie vrachtwagenchauffeur wil worden, kan heel wat kanten uit. Er is de mogelijkheid om te rijden voor alle transportdiensten die wij aanbieden. Bijvoorbeeld Hoogtetransport, ADR,…

 5. Geen dag is dezelfde
  Een job als vrachtwagenchauffeur geeft je veel vrijheid. Je bent veel onderweg en komt op plaatsen waar je nog nooit bent geweest. Elke dag ontmoet je bovendien tal van boeiende mensen.

 6. Een werkdag lang de radio op
  En last but not least: je kan de hele werkdag naar je favoriete radiozender of podcasts luisteren. Uniek toch?

Bij Van Dievel Transport leiden we vrachtwagenchauffeurs op via onze chauffeursschool "De Vrachtwagenpiloot." Dit is geen gewone rijschool, maar een opleiding die volledig is afgestemd op het beroep van de toekomstige vrachtwagenbestuurder.

Een weekchauffeur die een volledige dagtaak op zich neemt kan 3500 euro bruto verdienen. Naast maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, ARAB-vergoeding, kan je nog extra bijverdienen voor weekendwerk en nachtwerk. Dit loopt op van zaterdag aan 150% tot zondagwerk aan 200%.

 • Na een periode van 1 jaar als chauffeur kan men zich kandidaat stellen om peter of meter te worden van onze chauffeursschool. Dit wil zeggen dat je beginnende chauffeurs meeneemt in de wereld van vrachtwagenchauffeur.

 • Je kan opleider Code 95 worden dat een heel arsenaal aan opleidingen heeft waar men zich in kan specialiseren. Zoals ADR, defensief rijden, ladingzekering,…enz
Het is mogelijk om na je pensioen nog aan aan de slag te gaan enkele dagen per week met dagcontracten.

Als basis nemen we dagtaken van 12u.
De chauffeur die algemeen transport palletgoed vervoert (+/-12u/dag) is gebonden aan de uren van de klanten en die uren moeten gerespecteerd worden. Er wordt gestreefd naar een werkschema waar er rekening gehouden wordt met de work-life balance van de chauffeur. 

Zit je nog met vragen?