CONTACT

Duurzaamheid op zijn best

8 mei 2023

Nieuws

Het Mechelse familietransportbedrijf Van Dievel heeft een mooie bestemming gevonden voor de oude dekzeilen van zijn trailers. Student Louis Van der Velden maakt met zijn bedrijfje ‘Yhellow Bags’ rugzakken van vrachtwagenzeilen.

In 2020 trok Louis Van der Velden, student productontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen, zijn stoute schoenen aan. Hij klopte aan bij Van Dievel met de vraag om hun oude dekzeilen in te zetten voor het vervaardigen van circulaire rugzakken. “Hij had zijn eigen bedrijfje opgericht, Yhellow Bags, en ging eerder ook al aan de slag met dekzeilen van Brouwerij Haacht. Ik was onder de indruk van zijn ondernemerschap”, zegt Louis De Wael, managing director van Van Dievel Transport.

Relatiegeschenk
“Ook de leverancier van onze dekzeilen Loadlok was meteen akkoord”, gaat hij verder. “Zij zijn verplicht om oude zeilen terug te nemen, maar nu krijgen ze een tweede leven.”

Vandaag, drie jaar later, biedt Van Dievel Transport de rugzakken aan als relatiegeschenk. “Louis suggereerde om ook de gespen van de trailers te hergebruiken als sluitingen voor de rugzak. Omdat we het aantal exemplaren dat in omloop is bewust beperkt houden, is het een echt collector’s item”, weet De Wael.

Chauffeurs
Van Dievel Transport kreeg zelfs al een tweede vraag voor het hergebruik van zijn dekzeilen. “Ook CVO Crescendo, een school voor volwassenenonderwijs die ook een opleiding tot vrachtwagenchauffeur aanbiedt, gebruikt de dekzeilen voor zijn richting ‘mode en ontwerp’ om nieuwe fietszakken te maken. Voor ons is het een mooie manier om als bedrijf in beeld te komen en onze naamsbekendheid te vergroten, ook in onze zoektocht naar nieuwe chauffeurs.”

In dat opzicht richtte Van Dievel Transport in 2022 zijn chauffeursschool ‘De Vrachtwagenpiloot’ op. “Op 16 september vieren we het eenjarig bestaan van onze school en verloten we een rugzak onder de deelnemers van onze Jobdag die plaatsvindt van 9.00 tot 13.00 uur. Met onze maandelijkse Jobkaffee blijven we inzetten op rekrutering”, besluit De Wael.

Bron: Flows

Contact