Het loon van een vrachtwagenpiloot

Naar aanleiding van een eerder verschenen interview – inmiddels al 7 jaren geleden – met een van onze chauffeurs, Peter, dat recent door Jobat werd uitgestuurd via hun nieuwsbrief, was er wat consternatie ontstaan bij de verloning.

Daarin werden bedragen genoemd die naar hedendaagse normen absoluut niet accuraat waren. Het was dan ook een oud interview, maar omdat het nu via een e-mail onder de aandacht werd gebracht, leek het alsof Van Dievel nog steeds dergelijke tarieven hanteerde.

Daarom vroegen we zelf aan Jobat om dit te actualiseren, liefst met een van onze vrachtwagenpiloten. En daar wilde Danny wel aan meewerken. [Waarvoor toch nog een keer dank, want niet iedereen spreekt graag publiek over zijn loon; ook al valt dit perfect op te zoeken dankzij de gangbare barema’s uit de CAO.]

Via onderstaande link kan je het artikel op de website van Jobat terugvinden:

http://www.jobat.be/nl/artikels/het-loon-van-een-vrachtwagenchauffeur/

De stiel moet op je lijf geschreven zijn, dat is wel duidelijk als je kijkt naar het profiel. Niet iedereen beschikt over de kwaliteiten, de goesting of de persoonlijkheid om het beroep uit te voeren – een van de redenen om te blijven ijveren voor meer maatschappelijk respect, trouwens. Danny liet ook in de marge optekenen dat het uurloon eerder scherp is in vergelijking met andere sectoren. Desondanks is dit beroep wel een van de weinige waar je – als je bereid bent om extra inspanningen te leveren – met een netto maandloon naar huis kan dat ver buiten het bereik van vele anderen ligt; ook van velen met een of andere geschoolde master op zak.

De nuances en de kanttekeningen maken het loon-verhaal realistisch. Uiteraard zal iedereen altijd liever nog meer kunnen verdienen. En liefst nog door er minder voor te doen. Wat dat betreft zijn sprookjes nog steeds aantrekkelijk.

Maar voor meer dan genoeg valabele vrachtwagenpiloten zal het in elk geval een mooie opportuniteit zijn; een ideale mix tussen werk en gezin of vrije tijd, met een loon waar je gerust mee buiten kan komen.

©2020, Vervoer Van Dievel nv

Deze website maakt gebruik van “cookies” om uw bezoek aan onze website zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Deze cookies slaan geen persoonlijke gegevens op.

Log in with your credentials

Forgot your details?