Mechels transportbedrijf Van Dievel zoekt nieuwe vrachtwagenpiloten tijdens jobdag


Bron: GVA

MECHELEN – Mechels transportbedrijf Van Dievel opent op zaterdag 24 september haar nieuwe chauffeursschool ‘De Vrachtwagenpiloot’. Tijdens deze feestelijke opening kan iedereen kennis maken met het beroep van vrachtwagenchauffeur, want het bedrijf heeft nog heel wat vacatures.

Transportbedrijf Van Dievel is continu op zoek naar nieuwe mensen. Daarom lanceert het bedrijf haar eigen chauffeursschool ‘De Vrachtwagenpiloot’. Op zaterdag 24 september wordt dat gevierd tijdens een jobdag. Met de chauffeursschool wil Van Dievel op zoek gaan naar de vrachtwagenbestuurders van de toekomst, waarbij er ook zo veel mogelijk aandacht is voor de persoonlijke noden van de chauffeurs.

“Tijdens de jobdag kan je onder meer zelf achter het stuur kruipen in de vrachtwagensimulator”, aldus het bedrijf. “Maar je kan ook effectief een testrit maken met een vrachtwagen van de rijschool, manoeuvres testen op een parcours en leren hoe de laadklep werkt. Verschillende bedrijven en organisaties hebben infostandjes en je maakt vanop de eerste rij mee hoe Volvo de sleutels van de nieuwste trekkers aan onze chauffeurs geeft.”

Gepensioneerde chauffeurs

De opleiding tot vrachtwagenchauffeur verloopt voor iedereen anders. Zo is het verloop afhankelijk van of je al een rijbewijs hebt of niet. De opleidingen worden gegeven in het Nederlands, Frans en Engels en staan ook open voor gepensioneerde chauffeurs die een centje willen bijverdienen. Wie zaterdag niet aanwezig kan zijn op de jobdag, maar wel geïnteresserd is in een job als vrachtwagenpiloot, kan twee keer per maand langsgaan bij het JobKaffee van Van Dievel.

De jobdag en opening van de chauffeursschool vindt zaterdag plaats van 10u tot 14u op de terreinen van Van Dievel in de Schaliënhoevedreef 7 in Mechelen.