Vrijwilligers rijden laatste hulpgoederen naar overstromingsgebied


Bron: Gazet van Antwerpen

Mechelen‘Ge zijt van Mechelen als’-beheerders Robert Baetens en Metin Herbole zijn zaterdag waarschijnlijk voor de laatste keer met hulpgoederen naar het overstroomde dorpje Kinkempois (provincie Luik) gereden.

De vrijwilligers van de Facebookpagina trokken onder meer met koelkasten, wasmachines, droge voeding en hygiëneproducten naar het dorpje bij Angleur, alsook met een heleboel paaseitjes voor de kinderen. Dat met behulp van een vrachtwagen met chauffeur die het Mechelse transportbedrijf Van Dievel ter beschikking stelde.

Het was waarschijnlijk de laatste keer dat met grote hulpgoederen werd gereden. “Wij schakelen ons in de werking in van Ilona Swalus en Team ILO uit Gooik. Ze maken morgen een evaluatie, maar de mensen beginnen stilaan alles te hebben dat ze nodig hebben.”

Wat niet wil zeggen dat alles nu in orde is. Baetens: “Alles is opgekuist. Je merkt niets meer van de overstromingen, maar als je wat van naderbij gaat kijken, dan blijkt heel veel leeg te staan. Zolang de camera’s draaien is er hulp, maar daarna… De mensen die wij hebben gesproken, hebben van niemand hulp gekregen, behalve van vrijwilligers uit Vlaanderen zoals wij.”

In totaal reden de Mechelse vrijwilligers vier keer. Baetens wil iedereen bedanken die zijn schouders, goederen of geld heeft gezet onder de actie.