Medewerkers Van Dievel Transport starten solidariteitsactie voor zieke collega: “In ons bedrijf is iedereen een beetje familie”

Van Dievel

Bron: Gazet van Antwerpen

Mechelen – Dorien (30) werkt als dispatcher bij familiebedrijf Van Dievel Transport in Mechelen. In november van vorig jaar kreeg ze te horen dat ze darmkanker heeft. Het gaat om een agressieve vorm waarvan de kans op genezing zo goed als uitgesloten is. Dat verdict greep de collega’s zo hard aan dat ze spontaan een solidariteitsactie startten.

“Dorien werkt een vijftal jaar voor Van Dievel Transport en in die tijd maakte ze zich geliefd bij alle medewerkers. Dorien is een echt zonnetje in huis”, zegt Marian Verschoren, die samen met Anne Bogaerts een van de initiatiefnemers is van de actie. “In een bedrijf zoals Van Dievel is iedereen een beetje familie van elkaar. Dat zit ook in het DNA van deze firma. Wanneer iemand op zo’n jonge leeftijd die vreselijke diagnose krijgt, dan grijpt dat iedereen binnen ons bedrijf aan. Al zeker omdat Dorien altijd zo opgewekt en positief is. Ze heeft van bij het begin van haar ziekte altijd heel open gecommuniceerd. Ze krijgt nu een behandeling, maar ze is heel zwak, het gaat eigenlijk niet zo goed met haar.”

Omdat Dorien alleenstaande is en niet alle behandelingen volledig worden vergoed door het ziekenfonds, groeide het idee bij haar collega’s om een actie op te starten. “Dorien verliest haar haar en met het bedrag dat we inzamelen, zouden we bijvoorbeeld een pruik kunnen bekostigen. We willen vooral nu iets doen om haar leven nog zo comfortabel mogelijk te maken. Eerst dachten we om zelf wafeltjes te bakken en die te verkopen, maar al snel bleek de vraag zo groot dat het onbegonnen werk is. Daarom verkopen we wafeltjes zoals vele verenigingen dat doen.”

Steun bedrijfsleiding
De collega’s deden dat eerst alleen binnen het bedrijf. “Maar we zouden dit ook graag aanbieden aan andere bedrijven en aan iedereen die geïnteresseerd is om Dorien te steunen. Ik denk bijvoorbeeld aan supporters van KV Mechelen, waar Dorien een grote fan van is, of bedrijven die klant zijn bij Van Dievel Transport. De bedrijfsleiding steunt ons ook. We kunnen gratis gebruikmaken van bestelwagens om de wafeltjes te verdelen.”

Er kunnen wafeltjes besteld worden tot eind februari. De levering gebeurt op 14 maart.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marian Verschoren via Marian.Verschoren@vandievel.eu