10 km/h sneller

Louis De Wael ITW RTV

Vrachtwagens hebben de afgelopen maanden gemiddeld 10 km/h sneller gereden

Een artikel van RTV.

De bestrijding van verkeersopstoppingen verdient de nodige aandacht, aangezien de verkeersdichtheid overal weer toeneemt. Dit brengt ook aanzienlijke economische kosten mee en heeft grote gevolgen voor de logistieke sector. Zo stelde Louis De Wael van Van Dievel Transport in Mechelen vast dat de gemiddelde snelheid van zijn vrachtwagens tijdens de Corona crisis maar liefst 10 km/h hoger lag dan in andere periodes. “Gemiddeld rijden onze vrachtwagens 38 of 40 km/u. Tijdens de corona maanden, was het 48 km/u.”

Volgens mobiliteitsdeskundige Kris Peeters is rekeningrijden voor personenauto’s een van de enige oplossingen om modal shift te bevorderen en files op te lossen. In een debat over verkeersveiligheid waren de Europarlementariërs Bert Wollants (N-VA) en Kim Buyst (GROEN) het erover eens dat het risico om gepakt te worden moet toenemen. De meningen zijn meer verdeeld over de zogenaamde modal shift en vooral over de manier waarop die moet worden bereikt.

Met Louis de Wael, managing director bij Van Dievel.