Van Dievel verhuist naar Mechelen-Noord

Van Dievel Transport

Van Dievel Transport in Mechelen bereidt zijn verhuis voor.

De verhuizing is gepland voor het einde van het jaar naar een site op hetzelfde industrieterrein Mechelen Noord.

Bron: Transportmedia

Het tachtigjarige bedrijf – opgericht in 1939 – dat meer dan 100 trekkers en 250 opleggers exploiteert, begon zich in zijn huidige faciliteiten krap te voelen. Louis De Wael, gedelegeerd bestuurder: “Tegen het einde van het jaar verhuizen we naar een nieuw pand. We gaan niet ver, want de nieuwe hoofdzetel bevindt zich op 500 m van de oude, op dezelfde industriezone in Mechelen Noord. We kochten deze site een paar jaar geleden. Het had al kantoren, die we nu moderniseren, en we krijgen ook een magazijn van 9.000 m2 en een parkeerterrein met ruimte voor 50 extra voertuigcombinaties. De oude gebouwen zullen worden omgebouwd tot vergaderzalen en opleidingsruimten. De werkplaats, het tankstation en de spiegelafstelplaats zullen ook in de oude faciliteiten blijven. Dus waarom de verhuizing? Simpelweg omdat de oude gebouwen een beetje klein werden.”

Van Dievel Transport is gespecialiseerd in just-in-time transport, containervervoer, volledige vrachtwagenlading binnen een straal van 500 km rond Mechelen en diensten op maat. De onderneming is ook zeer begaan met het milieu en de vermindering van het verbruik. In vijftien jaar tijd is het gemiddelde verbruik met meer dan 5 liter per 100 km gedaald. In dit kader organiseert de Van Dievel Academy opleidingen op verschillende gebieden, waaronder zuinig rijden.

Van Dievel Transport is ook een regelmatige prijswinnaar. Het heeft de ‘Most Committed Carrier Award’ gewonnen in de categorie KMO’s, uitgereikt door Transporeon. Deze prijs wordt toegekend aan de meest actieve vervoerders op het samenwerkingsplatform van Transporeon, dat verladers en vervoerders samenbrengt.

De omzet van het bedrijf is gestegen van 7 miljoen euro in 2002 tot meer dan 23 miljoen dit jaar.