De trucker van de toekomst is een piloot.

In Vlaanderen bleven niet minder dan 1.682 vacatures voor vrachtwagenchaueurs eind juni 2017 oningevuld. De groei van de transportsector is enorm. “Om die stabiele groei vol te houden, moeten we jaarlijks ongeveer 20 extra mensen aanwerven’, aldus Managing Director Louis De Wael.

Je leest het goed: onze vrachtwagenchauffeurs (CE) hebben veel gelijkenissen met die van luchtvaartpiloten. Je brengt niet gewoon goederen van het ene naar het andere punt. Het is een complexe job waarbij je heel wat vaardigheden moet combineren met een uitgesproken persoonlijkheid.

De job is geëvolueerd, maar het beeld dat men van de job heeft niet. Door de verwachtingen die we aan vrachtwagenchauffeurs stellen, blijkt dit een functie te zijn die heel wat meer high-profile is dan men zou denken. Bij Van Dievel Transport hebben we het plan opgevat om het imago weer in lijn met de werkelijkheid te brengen. Daarom introduceren we deze nieuwe naam voor het beroep: vrachtwagenpiloot.

In de media

Misschien is vrachtwagenpiloot wel iets voor jou!

Ken jij iemand die een schoolvoorbeeld van een vrachtwagenpiloot zou kunnen zijn? Iemand met drive en passie? En vooral met een passie to drive?

Er zijn nog te veel talenten die onontdekt zijn gebleven. En dan helpt het soms als een kennis, een vriend of een familielid je er terloops op wijst. Deel gerust deze opportuniteit via de social media. Als een uitnodiging om een keer te komen kennismaken.

Presentatie Vrachtwagenpiloot

Persoonlijkheidskenmerken

Een veilige, defensieve rijstijl is een absolute must.

In de jungle die het verkeer wel eens kan zijn, behoud je een ‘cool’ waar iedereen kippenvel van krijgt.

Ook al ben je vaak alleen onderweg, je komt zeer veel in contact met verschillende anderen: en dan ben jij de ambassadeur van ons bedrijf; of het nu andere weggebruikers, klanten, leveranciers, controlediensten, collega’s of concurrenten betreft.

Onze kwalitatieve dienstverlening eist dat iedere stap in het logistieke proces wordt geregistreerd en kan gevolgd worden. Daar komt aardig wat moderne technologie bij kijken waarbij je continu informatie uitwisselt via onze dispatching.

Als alles foutloos wordt uitgevoerd, dan loopt het – onopvallend – op wieltjes. Maar iedere onaandachtzaamheid of achteloosheid kan ernstige gevolgen hebben.

Eigenlijk is geen enkel beroep vrij van bijleren naarmate de jobinhoud evolueert. Bij vrachtwagenchauffeurs wordt dat bovendien via de Code95 bij wet verplicht om die bekwaamheid op een hedendaags niveau te houden.

Binnen onze Van Dievel Transport Academie, dat ook voor concullega’s als opleidingscentrum dienst doet, word je maximaal ondersteund om tot het meesterschap door te groeien.

Vaardigheden

Met een vrachtwagen rijden is al lang niet meer aan een stuur draaien en het gaspedaal induwen. Een trekker lijkt steeds meer op een cockpit en er wordt bovendien van je verwacht dat je ook in de automatische systemen ingrijpt wanneer jouw inzicht scherper is dan dat van de boordcomputer.

Doorheen je dagelijkse contacten is communiceren niet weg te denken. Je Nederlands staat op punt. Andere talen zijn een interessante meerwaarde.

De noodzakelijke administratie schrikt je niet af: zowel overheid, klanten als bedrijfsvoering vragen dat alle documenten steeds up-to-date en correct zijn.

Upcoming events voor sollicitanten

januari

Geen events

februari

Geen events

Profiel

 • Oog hebben voor veiligheid (strikt defensieve rijstijl).
 • Binnen een straal van 15 km rond Mechelen wonen.
 • Bereid zijn de kwaliteit van het transport te verbeteren.
 • 1 à 2 zaterdagen te werken per maand (150% betaald).
 • eigen vervoer naar het werk.
 • voorkeur voor korte ritten en veel aan- en afmeren.
 • teamgeest (onderhoud gemeenschappelijke trekker).

Wat staat ertegenover?

Bij Van Dievel Transport zetten we steeds meer in op welzijn en welbevinden. Dat is veel meer dan het correct en competitief, volgens de CAO op het wegvervoer aantrekkelijk loon, dat steeds punctueel wordt uitbetaald.

Onze personeelsdienst ondersteunt chauffeurs in het zoeken naar de meest geschikte taakinvulling en tijdsbesteding. We voeren meerdere soorten transportopdrachten uit (containertransport, shuttle, palletvervoer, …). En elk taaktype heeft een verschillende jobinvulling en vraagt vaak een verschillende chauffeursprofiel.

Daarnaast voorzien we:

 • Maaltijdcheques,bedrijfskledij en bijscholingsmogelijkheden.
 • Hospitalisatieverzekering.
 • Modern wagenpark, uitgerust met boordcomputer en communicatiesysteem.
 • Begeleiding door eigen opleiders en een permanente vorming.
 • De verplichte vakbekwaamheidsopleiding binnen de Van Dievel Transport Academie.
 • Collegiale werkomgeving binnen een familiebedrijf met > 130 werknemers.
 • Mogelijkheid om 3-4 dagen te werken, volledige dagen, af te spreken met werkgever.
Loading

Van Dievel Transport ©2019

This website uses cookies to improve your user experience. If you continue on this website, you will be providing your consent to our use of cookies.

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account

X
X